Niinhän se vaan menee, että joka vuosi sitä tulee lisää ikää mittariin ja allekirjoittaneella tämä tapahtui eilen. No jos ei siitä mitään muuta hyvää seuraa, niin saapahan kutsua vieraita ja leipoa :D.

Tällä kertaa leipasin appelsiinijuustokakun, koska meillä sattui olemaan kaapissa maustamatonta tuorejuustoa ja ostin ruokamessuilta appelsiinisuklaanappeja. 

1351458317_img-41ebd5ce35365bf50bb355a20

Pohja:

-200g digestivejä 

- 75g voita

Täyte:

- 250g mascarponea

- 400g viola maustamatonta tuorejuustoa

- 1 appelsiinin raastettu kuori ja mehu

- 0,5 dl kermaa

- 1 rkl sitruunamehutiivistettä

- 3 dl tomusokeria

- 4 liivatetta 

Kiille:

- 1 appelsiinin raastettu kuori ja mehu (noin desi)

- 0,5 dl sitruunamehutiivistettä

- 1,5 dl appelsiinimehua

- 3 liivatetta

(- punaista elintarvikeväriä)

Koristelut:

- Appelsiinijaffakeksejä

- Kermavaahtoa

- Appelsiinisuklaanappeja

Jälleen kerran peruskeksipohja, eli keksit murskataan hippusiksi joihin lisätään sulatettu voi ja seos tasoitellaan irtopohjavuoan pohjalle. 

Laita liivatteet kylmään veteen lötkistymään. Vatkaa sitten juustot pehmeäksi ja lisää appelsiininkuori sekä -mehu, sitruunamehutiiviste ja kerma. Sekoita ja lisää sokeri. Sulata liivatteet pienessä vesimäärässä hellalla ja lisää liivatteet juustoseokseen. Sekoita hyvin ja kaada vuokaan. Yritä saada pinnasta mahdollisimman tasainen, jotta kiille asettuu sille nätisti.

Kun kakku on jähmettynyt tee kiille. Laita jälleen liivatteet kylmään veteen lötkistymään. Purista sitten appelsiininmehu kulhoon ja siivilöi se kattilaan. Lisää kattilaan sitruunamehutiiviste, appelsiinimehu ja sokeri. Itse lisäsin pari tippaa punaista elintarvikeväriä seokseen, koska se oli enemmän keltaista kuin oranssia, mutta värin voi kyllä jättää poiskin. Lämmitä seos ja lisää liivate siihen ja anna sen sulaa. Laita kiille kylmään odottamaan jähmettymistä. Kun kiille on hieman alkanut jähmettyä kaada se kakun päälle. 

Lopuksi pursota kermavaahdosta ruusukkeet kakun ympäri, asettele niihin keskelle appelsiinisuklaanapit ja tee jaffakekseistä muoteilla koristekuviot kakun keskelle. Meikäläinen siis EI osaa pursottaa kermavaahtoa, joten mun ruusukkeet on rumia, mutta tee sinä nätimmät :D.

1351458314_img-17ecc9a67796ef3031ceba2a0

Aurinkoisinterkuin TsiSanna