Jatketaan synttärijutuilla Hymy. Sukulaiset tulivat myös juhlistamaan poikani synttäreitä ja olin jokin aika sitten nähnyt ruotsalaisessa lehdessä kuvan kauniista pullapitkosta. Vaikka yleensä en ole pullaihmisiä, niin nyt halusin kokeilla ko. pitkoa, kun se vaan oli niin nätti. Jouduin vähän soveltamaan ohjetta, kun ei tuo ruotsi niin taivu, enkä ole varma mitä alkuperäisessä ohjeessa oli täytteenä, mutta ihan hyvää tuosta tuli.

1347905338_img-a35744a9727bddb3cd2260c05

Pullataikina oli ihan perinteinen ilman ihmeempiä kommervenkkejä ja niitähän (siis pullataikina ohjeita, ei kommervenkkejä) on netti pullollaan. Täällä esim. hyvä. Ko. ohjeesta tulee kaksi pitkoa, siispä täytettäkin riittää kahteen pitkoon.

Ja ohje täytteeseen on niinkin helppo kuin sekoita seuraavat aineet hyvin keskenään:

- 300g pehmeää voita

- 3 dl ruokokidesokeria

- 0,5 dl kanelia

Sitten päästäänkin tekemään somaa pitkoa.

Alkuun pullataikina kaulitaan neliöksi ja sitten neliön keskelle levitetään raita täytettä. Pullataikina täytteen sivuilta leikataan suiruiksi vinottain, jotka asetellaan täyteraidan päälle. Kuvat kertonee enemmän kuin tuhat sanaa:

1347905732_img-d84b6db5f2105e2389a938cdd

Pitko "letitettynä", munalla voideltuna ja sokerisateen alle jääneenä:

1347905759_img-45cc222ed2178215f8bc9a76f

Pitkoa paistetaan 200 asteisessa uunissa noin 18 minuuttia. 

Ja valmis pitko uunista ulos:

1347905762_img-080d018b6696df77b51f78980

Nätti on ku possu pienenä.

Herkkuterkuin TsiSanna